“Continuăm să finanțăm investițiile în comunitățile locale și alocăm aproape 2 miliarde pentru proiecte din PNDL și Programul Anghel Saligny. Aprobăm alte 540 milioane lei ca să achităm lucrări la proiecte finanțate prin PNRR. Și Programul național de construcții primește 300 milioane lei pentru plata lucrărilor deja efectuate”, a declarat Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de guvern. Programele PNDL și Anghel Saligny sunt folosite de primării și autorități locale pentru proiecte de dezvoltare.

De asemenea, în plină campanie electorală, alte 560 de milioane de lei merg către consiliile județene şi cele locale din Capitală, pentru cheltuielile cu serviciile sociale. În plus, guvernul oferă două miliarde de lei “pentru a ajuta peste 230.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă”, în timp ce alți 17 mii de fermieri beneficiază de 190 de milioane de lei “pentru reducerea costurilor pentru motorina folosită în agricultură”.

“Aprobăm astăzi și peste 5,2 miliarde de lei ca să continuăm ritmul investițiilor în șantierele de pe Autostrada Moldovei, Autostrada Transilvaniei și Centura Bucureștiului”, a mai adăugat premierul Ciolacu.

Foto: Dreamstime/LCVA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday