Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a folosit atacul Iranului cu rachete asupra Israelului pentru a critica politica Administrației Biden în Orientul Mijlociu, pretinzând că vicepreședintele Kamala Harris și președintele Joe Biden “ne-au dus în pragul celui de-al treilea război mondial”.

Financial Times observă că Donald Trump este principalul beneficiar al escaladării situației din Orientul Mijlociu. “De fiecare dată când au loc alegeri prezidențiale în America, există speculații cu privire la o posibilă “surpriză de octombrie”, care poate răsturna cursa cu doar câteva săptămâni înainte de vot. Israelul și Iranul tocmai au oferit surpriza acestor alegeri, iar Trump ar putea fi beneficiarul ei”, arată analiza FT.

Potrivit NY Times, Kamala Harris îl conducea pe Donald Trump, la nivel național, cu 50-56%, înainte de invadarea “limitată” a Israelului în Liban și de atacul iranian de marți asupra Israelului.

Totuși, în cele șapte state disputate, care vor decide, cel mai probabil, viitorul președinte al SUA, Harris are un avans foarte mic în patru dintre ele, în timp ce Trump pare să se distanțeze în Arizona și Georgia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday