Plenul reunit al Parlamentului a votat conducerea Băncii Naționale a României pentru următorii cinci ani. Mugur Isărescu a obținut un nou mandat de guvernator al BNR și de președinte al Consiliului de Administrație. Isărescu (75 de ani) este cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale, funcție pe care o ocupă din anul 1990, cu o pauză de un an, în anul 2000, când a fost prim-ministru al României.

La ședința parlamentului au fost prezenți 343 de parlamentari, dintre care 341 au votat. ”Isărescu Mugur a primit 286 de voturi pentru și 55 contra. Badea Leonardo, 289 pentru și 52 împotrivă. Toți canditații au întrunit majoritatea de voturi necesară”, s-a anunțat de la tribuna parlamentului. 

Leonardo Badea este noul vicepreședinte al Consiliului de Administrație și prim-viceguvernator al BNR, în timp ce Florin Georgescu devine viceguvernator și membru al Consiliului de Administrație.

Cosmin-Stefan Marinescu, consilierul președintelui Iohannis pe Politici Economice și Sociale, a fost votat în poziția de viceguvernator și membru al Consiliului de Administrație.

Ceilalți membri ai Consiliului de Administrație al BNR sunt:

  • Aura Gabriela Socol
  • Roberta Alma Anastase (fost președinte al Camerei Deputaților din partea PDL și fost europarlamentar)
  • Alexandru Nazare
  • Balint Csaba
  • Cristian Popa

Așa cum arată Consiliul de Administrație în prezent, precum și propunerile pe care le aveți în față, este clar că asistăm la o tranziție, de la generația mai în vârstă spre generații mai tinere. Procesul a început din 2019, de la fostul Consiliu, continuă cu aceste propuneri și în final cred că BNR va fi condusă de o generație mai tânără decât cea din prezent”, a declarat Mugur Isărescu la audieri, conform Profit.ro.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday