Informația a fost transmisă de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD), care a detaliat că evenimentul a avut loc pe 23 septembrie. În înregistrarea făcută publică de NORAD, se observă că avionul rusesc, un Su-35, zboară cu viteză la doar câțiva metri de aeronavele americane.

Comandamentul a desfășurat avioane pentru a efectua “o interceptare sigură și ordonată”, în zona de identificare aeriană a Alaskăi, o zonă care se întinde mai departe de spațiul aerian american, dar din care SUA încep să identifice aeronavele.

Comandantul NORAD, generalul Gregory Guillot, a declarat că avionul rusesc “a dat dovadă de o conduită nesigură, neprofesionistă și a creat o situație de pericol. Acest lucru nu-l regăsim într-o structură de forțe aeriene profesioniste”.

Videoclipul a apărut la o săptămână după ce NORAD a anunțat că patru avioane militare rusești au fost detectate și urmărite în largul coastei Alaskăi. Acestea au fost reperate la doar câteva zile după ce aproximativ 130 de soldați americani au fost dislocați temporar pe o insulă îndepărtată a statului Alaska.

Su-35 este un model de aeronavă multirol, de generație a IV-a, cu rază foarte lungă de acțiune. 

Sursă alternativă: CBS News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday