Deutsche Welle relatează că, ceea ce părea inițial un incendiu ciudat în orașul Essen, s-a dovedit a fi un atac, dar încă nu este clară motivația individului.

Inițial, pompierii au primit sâmbătă seara apeluri privind izbucnirea unui incendiu într-un bloc de locuințe din cartierul Altenessen. Oamenii de la etajele superioare erau blocați, așa că salvatorii au folosit o scară pentru a-i evacua pe ferestre, din cauza fumul gros. Douăsprezece persoane au fost rănite, inclusiv opt copii – dintre care doi grav.

La scurt timp după ce incendiul a fost localizat de pompieri, un al doilea incendiu a izbucnit într-un alt bloc de locuințe din apropiere. La fel ca și în primul caz, casa scărilor a fost învăluită de fum, așa că oamenii nu s-au putut evacua. O persoană a sărit de la fereastră. Alte 19 persoane, dintre care 11 grav, au fost transportate la spital.

Poliția deja îl căuta pe suspect când, în aceeași seară, acesta a intrat cu o dubă în vitrinele unor magazine dintr-un cartier vecin. Trecătorii s-au înarmat cu lopeți și cu bețe și l-au atacat pe bărbat, care avea un cuțit și o macetă. După o scurtă luptă au reușit să îl imobilizeze și să-l predea poliției, care l-a identificat ca fiind un imigrant sirian, în vârstă de 41 de ani, cu rezidență legală în Essen.

Autoritățile s-au ferit să vorbească de un atac terorist, iar primarul din Essen a declarat duminică că ambele incendieri par a fi fost îndreptate împotriva membrilor aceleiași familii, care locuiau în blocuri diferite. Motivul atacului încă este investigat de poliție.

Sursa: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday