Ploile abundente, care au cauzat inundații și alunecări de teren, au dus la închiderea mai multor drumuri naționale și la perturbarea traficului aerian. Autoritățile nepaleze spun că numărul deceselor este probabil să crească, deoarece 69 de persoane sunt date dispărute, iar alte 60 au fost rănite.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în valea Kathmandu, unde trăiesc patru milioane de oameni și unde se afla capitala cu același nume. Inundațiile au afectatea activitatea normală în cel mai aglomerat oraș din Nepal și au cauzat perturbarea traficului aerian.

Majoritatea râurilor din Nepal s-au umflat și s-au reversat peste drumuri și poduri, spun autoritățile, din cauza ploilor torenţiale din regiune. Astfel de evenimente sunt frecvente în Nepal, unde sute de persoane mor anul în sezonul musonului, din cauza alunecărilor de teren și inundațiilor. Cel puțin 254 de persoane au murit și 65 sunt dispărute de la jumătatea lunii iunie, de când au început ploile musonice anuale.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday