Sky Showtime a deschis vineri, la New York, un pproces comercial împotriva Warner Bros Discovery (WBD) pentru “încălcări ale contractului de producție Harry Potter”, arătând că pierderea “unui serial de neînlocuit” i-ar aduce pagube de sute de milioane de dolari.

Sky a arătat că, în 2019, atunci când Warner Bros era deținut de AT&T, a semnat un acord confidențial ce impunea ca Warner să ofere Sky opțiunea de a cofinanța și coproduce conținut original de la HBO Max. Warner a fost ulterior separat de AT&T și a fuzionat cu Discovery pentru a forma WBD.

Luna aceasta HBO a anunțat oficial începerea producției pentru un serial Harry Potter, care ar urma să aibă premiera în 2026, la 15 ani după lansarea ultimul film din franciza Harry Potter. Pentru că actorii din seria originală s-au maturizat, a început deja castingul pentru alți copii care să-i ilustreze pe eroii poveștii.

În procesul de la New York, Sky arată că valoarea mărcii Harry Potter a fost estimată la cel puțin 25 de miliarde de dolari. WBD se apără susținând că Sky, care difuzează deja producțiile HBO în UK, dorește doar o renegociere mai bună pentru licențierea conținutului său. Este de așteptat ca, din 2026, Sky să piardă exclusivitatea pentru retrasmiterea producțiilor HBO.

Sursă alternativă: FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday