Shigeru Ishiba, în vârstă de 67 de ani, va prelua conducerea în Partidul Liberal Democrat (PLD), aflat la putere, și funcția de premier al Japoniei, după ce parlamentul se va reuni în octombrie. 

Ishiba a fost unul dintre cei nouă candidați și a învins-o pe ministrul securității economice, Sanae Takaichi, în al doilea tur al alegerilor, cu 215 de voturi față de 194 ale acesteia. Aceasta a fost a cincea încercare a lui Ishiba de a prelua conducerea partidului, care a fost aproape neîntrerupt la putere încă din 1955. 

Trebui să fim un partid care să permită membrilor să discute adevărul într-un mod liber și deschis, un partid care este corect și imparțial în toate problemele și un partid umil”, a declarat acesta. 

Fostul ministru al Apărării a promis “o ieșire completă” din nivelul ridicat al inflației din Japonia și o creștere “reală” a salariilor. Totodată, el susține o legislație care ar putea permite femeilor măritate să își păstreze numele dinaintea căsătoriei, vrea ca țara să-și reducă dependența de energie nucleară în favoarea energiei regenerabile și susține crearea unei versiuni asiatice a NATO pentru a răspunde la amenințările din partea Chinei și Coreei de Nord. 

Shigeru Ishiba îl va înlocui pe prim-ministrul Fumio Kishida, care a anunțat acum o lună că va demisiona în septembrie, după o serie de scandaluri de corupție și după ce a fost considerat vinovat pentru creșterea costurilor pentru cetățeni. 

Sursă: CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday