Guvernul slovac a transmis, miercuri, că premierul Robert Fico a primit un plic în care se afla un glonț, trimis de un expeditor necunoscut. Momentan nu există suficiente detalii legate de incident, însă autoritățile au fost deja informate și investighează incidentul.

Această nouă amenințare vine la doar câteva luni după tentativa eșuată de asasinat asupra lui Fico, care a zguduit Europa și a scos la iveală divizarea profundă din societatea slovacă. Atacatorul de la vremea aceea, un bărbat de 71 de ani, care a acționat singur, a declarat că motivația din spatele atacului a fost faptul că nu era de acord cu politicile guvernului. Acesta se află în prezent în custodia poliției, fiind acuzat de terorism, și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 25 de ani până la detenție pe viață.

În urma atacului, Fico a suferit răni grave și a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, iar în prima sa apariție publică după incident, a acuzat opoziția de orchestrarea atacului.

Criticii lui Fico susțin că guvernul său a adoptat tactici similare celor din Ungaria, vizând presa, instituțiile anticorupție și comunitatea LGBTQ+, și că a preluat pozițiile Kremlinului cu privire la războiul din Ucraina.

Surse alternative: Politico

Foto: Belish | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday