Cel mai recent sondaj realizat de Reuters/Ipsos indică că Kamala Harris conduce cu 46,61% la 40,48%, în preferințele americanilor pentru alegerile din 5 noiembrie. Avansul vicepreședintelui este ușor mai mare de cel de 5%, dintr-un sondaj similar realizat în perioada 11-12 septembrie.

Totuși, evidențiază sondajul Ipsos, rezultatul final va fi decis de statele cheie, Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin, care au un istoric de a vota diferit la anumite perioade de timp. Sondajul a arătat că Harris și Trump sunt la egalitate în aceste state, cu multe rezultate în marja de eroare de aproximativ 4%. Și o analiză recentă New York Times/Siena College a arătat că Trump are un avans marginal în trei dintre aceste state – Arizona, Georgia și Carolina de Nord.

În ceea ce privește tema economiei, a șomajului și a locurilor de muncă, Donald Trump continuă să aibă un avans, de 43% la 41% în fața Kamalei Harris, însă diferența dintre ei a scăzut considerabil în ultimele săptămâni. De exemplu, avansul lui Trump era de 11% pe aceste teme în fața lui Harris (45% – 36%), după care a coborât la trei procente în august.

Kamala Harris a intrat în cursă după retragerea președintelui Joe Biden, din cauza prestației slabe a acestuia la dezbaterea cu Donald Trump din iunie. La acel moment, Trump era considerat favorit. Sondajele efectuate între aprilie și iunie au arătat că alegătorii l-au preferat pe Trump și în detrimentul lui Biden în ceea ce privește economia, șomajul și locurile de muncă, cu o diferență între 8% între cei doi.

Sondajul Ipsos a fost realizat timp de trei zile pe 1.029 adulți americani din întreaga țară. Acesta are o marjă de eroare de aproximativ 4%. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday