Drogurile au ajuns în România pe 18 septembrie, într-un container importat din Ecuador de către o firmă din România și a fost descărcat într-un terminal din Portul Constanța. Ulterior, containerul a fost transportat la Aiud, iar din acesta 71 de butoaie, conținând 15 tone de pulpă de fructe congelate (pentru industria alimentară), au fost transportate într-un autocamion frigorific.

Dar pe 23 septembrie, autocamionul a fost oprit de polițiști când se pregătea să treacă granița în Ungaria prin vama Nădlac, având ca destinație finală Olanda, unde ar fi trebuit să ajungă la data de 25 septembrie 2024. Polițiștii au urmărit drogurile pe tot traseul, iar DIICOT a transmis că, ulterior capturării drogurilor, s-a intervenit pentru prinderea inculpaților și pentru punerea în executare a mai multor mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în municipiul Aiud, unde aceștia au amenajat un depozit pentru a plasa o parte din marfa transportată.

Doi bărbați, cetățeni români, au fost reținuți pentru trafic internațional de droguri de mare risc.

Autoritățile au precizat că operațiunea cu nume de cod “Exotic” a fost inițiată în prima jumătate a lunii august 2024, la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog și că este vorba de “o captură record de cocaină”, fără a detalia câtă cocaină a fost descoperită în butoaiele cu fructe congelate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday