Într-un document judiciar prezentat luni, procurorii au explicat că Ryan Wesley Routh, bărbatul de 58 de ani care voia să îl împuște pe Donald Trump pe 15 septembrie, pe terenul de golf, a lăsat o cutie în fața casei unei persoane, cu câteva luni înainte să încerce să atenteze la viața fostului președinte. În cutie se aflau gloanțe, o țeavă metalică și patru telefoane, dar și un bilet în care Routh a descris în detaliu planul său de a-l ucide pe Trump și a menționat că era dispus să ofere o recompensă în acest sens.

“Dragă lume, aceasta a fost o tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, dar v-am dezamăgit. Voi oferi 150.000 de dolari celui care poate finaliza treaba”, a scris Routh în bilet. Nu este clar cine este acel martor care a primit cutia și nici de ce Routh a ales să o lase la ușa acestuia. Tot astăzi, Departamentul american de Justiție a făcut public un videoclip cu momentul în care a fost reținut Routh, la 80 km de locul unde voia să-l asasineze pe Donald Trump.

De asemenea, cu câteva săptămâni înainte de atac, Routh a vizitat de câteva ori proprietatea Mar-a-Lago a lui Donald Trump și terenul de golf din Florida, unde plănuise atacul. În mașina sa, anchetatorii au găsit o listă scrisă de mână cu datele și locurile în care Trump urma să se deplaseze, pe o perioadă de mai multe săptămâni.

Pușca lăsată în tufișurile de pe terenul de golf unde juca Trump are, de asemenea, amprentele lui Routh. Pe lângă pușcă au fost găsite și un rucsac și o pungă de cumpărături, care conțineau “obiecte capabile să oprească focul armelor de calibru mic”. După ce a fost prins de FBI, Ryan Routh a fost acuzat de deținere fără drept a unei arme și deținere a unei arme al cărei număr de serie a fost șters, dar cel mai probabil va fi pus sub acuzare pentru mai multe fapte.

Surse: The Guardian, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday