Explozia a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei locale 21, în Tabas, un oraș din provincia Khorasan, aflat la aproximativ 540 de kilometri de capitala Teheran, și a fost cauzată de o scurgere de gaz metan. 

În momentul exploziei, aproximativ 70 de persoane se aflau în mina de cărbune. Cel mai recent bilanț indică indică 51 de morți și 20 răniți, după ce un număr mare de mineri a rămas blocat sub dărâmături. Acumularea de gaze în mină a complicat eforturile de căutare și salvare, a explicat un purtător de cuvânt.

Iranul, producător de petrol, este de asemenea o țară bogată într-o varietate de minerale. Iranul consumă anual aproximativ 3,5 milioane de tone de cărbune, dar extrage din minele sale doar aproximativ 1,8 milioane de tone pe an. Accidentele miniere sunt destul de comune în Iran, iar decesele sunt adesea atribuite măsurilor de siguranță reduse și a lipsei unui răspuns de urgență în zonele miniere.

Surse: AP News, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday