Comandantul serviciului de protecție civilă a informat că cei trei pompieri au fost uciși lângă Nelas, în centrul țării, iar alte patru persoane au fost declarate decedate luni. Cel puțin 12 pompieri au fost răniți, dintre care doi grav. Marți, 56 de focare de incendiu erau active în regiunile din nordul și centrul țării.

Guvernul a primit ajutor internațional din partea Spaniei, Franței, Greciei și Italiei, care au trimis opt avioane de stingere. În total, intervin circa 5.300 de pompieri.

Peste 1.000 de pompieri au intervenit, luni, pentru stingerea incendiilor din apropierea orașelor Nelas și Aveiro. Numai în Aveiro, au ars peste zece mii de hectare de pădure și vegetație uscată. Două linii de cale ferată și mai multe autostrăzi au fost închise, inclusiv o parte a celei care leagă Porto de Lisabona.

Potrivit experților, condițiile meteorologice au făcut ca riscul de incendiu în nordul țării să fie cel mai ridicat din ultimii 23 de ani. Specialiștii spun că valurile repetate de caniculă, secetă, incendii și inundații sunt consecințe ale schimbărilor climatice, care accentuează aceste fenomene. 

Surse alternative: The Guardian, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday