Deși FBI l-a pus sub acuzare doar pentru deținere fără drept a unei arme și deținere a unei arme al cărei număr de serie a fost șters, Routh riscă pedepse cumulate numai pentru asta de până la 20 de ani de închisoare. Reuters arată că, cel mai probabil, aceste acuzații sunt preliminare, pentru a-l putea ancheta în continuare în stare de arest.

În vârstă de 58 de ani, Ryan Wesley Routh, care este suspectat că plănuia să îl împuște pe Donald Trump, a fost recunoscut după ce identitatea sa a fost dezvăluită de mai mulți soldați ucraineni. Aceștia au spus că în trecut el se dădea drept recrutor de soldați pentru războiul din Ucraina și i-au solicitat să nu mai facă acest lucru. El nu avea niciun fel de pregătire militară și i-a fost respinsă înrolarea în Armata Ucraineană. 

Pe profilurile de pe X, Facebook și LinkedIn cu numele lui Routh erau mesaje de susținere pentru Ucraina, precum și postări în care îl descria pe Trump ca o amenințare la adresa democrației. Reuters nu a putut confirma dacă conturile chiar îi aparțineau suspectului, iar autoritățile au refuzat să comenteze. 

Totuși, directorul Protect a Volunteer (organizație de voluntariat și strângere de fonduri pentru Ucraina) a confirmat informațiile și a declarat că Routh nu a fost niciodată afiliat oficial cu această organizație. Acesta a dezvăluit că Routh a vrut să aducă ilegal cetățeni afgani în Ucraina și a spus că poate fi acuzat de trafic de persoane și înșelătorie, subliniind că “a încălcat numeroase legi”.

Nu este clar dacă Routh a reușit să aducă vreun voluntar în Ucraina. 

Surse: Reuters, Euronews 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday