One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, își propune constant să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii educaționale pentru comunitate, cu scopul de a crea facilități cât mai variate în clădirile sustenabile pe care le construiește.

În mod special, compania a pus la dispoziție gratuit, încă de anul trecut, un spațiu sigur și modern în cadrul dezvoltării de birouri One Cotroceni Park, pentru școala primară publică I.G. Duca, a cărei clădire prezenta un risc seismic de gradul doi. Această inițiativă a permis și permite în continuare copiilor să studieze într-un mediu sigur, exemplificând angajamentul față de parteneriatele public-privat cu impact, care aduc beneficii atât chiriașilor, cât și comunităților învecinate.

Pentru această inițiativă voluntară, One United Properties a investit până acum peste 830.000 de euro, astfel încât relocarea școlii gimnaziale I.G. Duca, care a avut loc în toamna anului 2023, în spațiul special amenajat în clădirea de birouri One Cotroceni Park să acopere toate nevoile elevilor și profesorilor. Spaţiul destinat şcolii este de 1.375 mp, iar costurile închirierii sunt integral suportate de dezvoltatorul imobiliar. Totalul chiriei pe doi ani înseamnă 480.000 euro, chirie suportată integral de One United Properties, având în vedere că pe parcursul acestei perioade compania nu va închiria altcuiva spațiul. De asemenea, întreaga amenajare a spaţiului, astfel încât să răspundă necesităților educaționale ale elevilor, coordonarea specialităţilor şi coordonarea proiectării au fost efectuate de angajaţii companiei One United Properties şi subcontractorii săi. Amenajarea spațiilor de birouri destinate Şcolii Gimnaziale I.G. Duca au mai adăugat costurilor de chirie încă 350.000 de euro plus TVA. O astfel de inițiativă este un exemplu de colaborare între dezvoltator și autorități, cu beneficii directe pentru elevi.

Instituția de învățământ este prima şcoală din România care are temporar sediul într-o clădire de birouri. Școala va funcționa în această locație pentru doi ani, timp în care vechea clădire, încadrată cu gradul al doilea la risc seismic, va fi consolidată și modernizată. Proiectul de consolidare a clădirii școlii nu este în sarcina dezvoltatorului, ci a autorităților.

Obiectivul companiei One United Properties este de a îmbunătăți comunitățile existente și de a construi altele noi, dezvoltând clădiri de calitate, eficiente energetic și generând creștere pe termen lung pentru toți stakeholderii. Pentru a oferi servicii cât mai utile și variate rezidenților și locuitorilor din cartierele în care construiește, dezvoltatorul are în plan și construirea unor unități educaționale. Astfel, compania s-a angajat să investească încă 6 milioane de euro în construirea unor facilități educaționale de ultimă generație în zona lacurilor Tei și Plumbuita din sectorul 2 al Capitalei. Prima unitate educațională va fi amplasată chiar în cadrul dezvoltării One Lake District, în vreme ce a doua școală va fi situată între dezvoltările One Lake Club și One High District.

Fiecare dintre aceste școli va beneficia de săli de sport, fiind administrate de unități de învățământ avizate. Școala din cadrul dezvoltării One Lake District va fi găzdui și o grădiniță, precum și clase pentru ciclul primar și gimnazial. Cea de-a doua școală, situată în zona Sos. Fabrica de Glucoză, va răspunde nevoilor unei comunități aflate în plină dezvoltare, într-un nou pol de interes pe harta Bucureștiului, deservind întreaga zonă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday