United va începe să testeze utilizarea serviciilor de internet Starlink din 2025, urmând să implementeze tehnologia Starlink, oferită gratuit, pe toate cele circa o mie de aeronave ale sale, până la finalul anului viitor. Nu vor exista restricții de bandă, astfel că pasagerii vor putea să vadă filme fără să le descarce în prealabil, să navigheze pe internet, să încarce și să descarce fișiere și să joace jocuri online.

Tehnologia Starlink este disponibilă în prezent pe anumite curse ale Hawaiian Airlines, dar United oferea până acum opțiuni de Wi-Fi, prin intermediul a patru furnizori diferiți, pentru 8-10 dolari.

“Tot ce poți face la sol, vei putea în curând să faci la bordul unui avion United la 11.000 de metri altitudine, aproape oriunde în lume”, a spus directorul United, iar președinte SpaceX a declarat că parteneriatul dintre cele două companii “va transforma experiența de zbor”.

Starlink este activat de sateliții de pe orbita joasă a Pământului care îi permit să ofere internet cu latență scăzută în zone îndepărtate, în care semnalele celulare sau internetul mobil nu sunt disponibile.

Foto: Treerat Wongvorapat | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday