Compania a confirmat pentru CNBC că desființează sute de locuri de muncă la Xbox, “mai ales în domeniile administrative și de asistență”. Într-o notă internă trimisă angajaților obținută de publicația americană, directorul general al Microsoft Gaming arată că decizia a fost luată pentru a alinia structura echipei după achiziția studioului Activision Blizzard, care a fost autorizată în toamna anului trecut.

Oficialul a arătat că angajații din SUA vor obține compensații financiare, asistență medicală și servicii de relocare, iar pentru angajații din străinătate, pachetele de sprijin vor fi adaptate după legislația fiecărei țări. El a subliniat că niciun joc, nicio consolă și niciun studio de dezboltare nu va avea de suferit de pe urma concedierilor.

Microsoft nu este singura companie prezentă și în ramura de divertisment care face disponibilizări. În februarie, Sony a informat 900 de persoane că vor fi concediate. Anunțuri similare au venit și de la Unity și Twitch. 

Sursă: CNBC

Foto: FPCreativeStock | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday