Potrivit BMW, problema este legată de sistemul de frânare “brake-by-wire”, cu comandă electronică. Există “posibilitatea foarte redusă” să apară o problemă de contact care să facă sistemul să treacă pe sistemul de frânare de back-up, mecanic.

Compania precizează că a dezvoltat un sistem de diagnoză care poate să detecteze riscul apariţiei acestei erori cu mult înainte ca aceasta să aibă loc, avertizând conducătorul automobilului. Astfel, 1,5 milioane de mașini au nevoie de verificări cu softul de diagnoză. Dacă sistemul de diagnoză detectează riscul unei posibile erori, mașina are nevoie de o intervenție pentru remediere. Din acest total de 1,5 milioane, peste 300 de mii sunt în curs de livrare către clienți.

Sunt afectate următoarele modele, produse între 06.2022 şi 09.08.2024:

BMW Seria 2 Active Tourer (U06), BMW X1 (U11), BMW X2 (U10), BMW XM (G09), BMW X5 LCI (G05), BMW X5 MLCI (F95), BMW X6 LCI (G06), BMW X6M LCI (F96), BMW X7 (G07), BMW Seria 5 Sedan si Touring (G60 si G61), BMW Seria 7 Sedan (G70), MINI Cooper cu ardere internă (F66), MINI Cooper (J01 BEV), MINI Countryman (U25).

Acțiunile BMW au scăzut cu peste -12% pe parcursul ședinței de marți, fiind pe cale să înregistreze cea mai mare pierdere zilnică din ultimii patru ani. De asemenea, și acțiunile Continental au scăzut cu peste -10 %. În acest context, BMW și-a revizuit astăzi și estimările privind marja de profit din acest an. Anticipează un profit operaţional între 6% şi 7%, în condiţiile în care anterior se aștepta la 8% – 10%. “Cererea scăzută în acest moment din China afectează volumele vânzărilor. În ciuda măsurilor de stimulare din partea guvernului, interesul în piață este în continuare scăzut”, arată BMW Group, care precizează că se așteaptă la o ușoară scădere a livrărilor de mașini față de 2023, deși până acum anticipa o creștere.

Surse: BMW, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday