Echipajul este format dintr-un afacerist miliardar (Jared Isaacman), un fost pilot de avioane de vânătoare (Scott Poteet) și două angajate ale SpaceX (Sarah Gillis și Anna Menon). Lansarea ar fi trebuit să aibă loc luna trecută, dar a fost amânată cu câteva ore înainte de decolare, din cauza unor scurgeri de heliu. Isaacman a finanțat trei astfel de misiuni la care va participa, aceasta fiind prima dintre ele.

Misiunea SpaceX, denumită Polaris Dawn, va dura aproximativ cinci zile, timp în care va zbura la o altitudine cuprinsă între 190 km și 1.400 km. Ieșirea din capsulă a lui Isaacman și a lui Gillis este planificată pentru a treia zi a misiunii, la 700 km altitudine, și ar putea dura între 20 de minute și două ore. Scopul misiunii este de a testa și noile costume realizate de SpaceX, cu ecran încorporat în vizieră și care sunt mult mai flexibile față de cele folosite în alte misiuni anterioare.

Isaacman a mai participat la o misiune cu persoane care nu sunt astronauți profesioniști, Insipiration 4, care a avut loc acum trei ani.

Surse: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday