Viceprim-ministrul polonez Krzysztof Gawkowski a declarat că serviciile de securitate au oprit o operațiune de sabotaj, în cadrul căreia o rețea care opera din Belarus a pătruns în infrastructura cibernetică a unor instituții guvernamentale locale și centrale, inclusiv companii de stat care puneau în aplicare contracte militare.

Rețeaua era în cooperare cu Rusia, potrivit oficialului polonez, care a completat: “Serviciile externe din Rusia și Belarus au avut un scop specific – să stoarcă informații, să șantajeze persoane și instituții și să declanșeze un război cibernetic de facto”.

Reuters amintește că Varșovia a învinuit, în repetate rânduri, Moscova pentru încercări de destabilizare a statului, din cauza sprijinului continuu acordat Ucrainei în cei peste doi ani de când aceasta din urmă se află în război. Gawkowski a mai arătat că numărul de atacuri cibernetice asupra entităților poloneze s-a dublat în ultimul an.

Sursă: Reuters

Foto: Pop Nukoonrat | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday