UPDATE ora 18:10: Poliția și parchetul din Munchen au transmis într-o declarație comună că tratează incidentul din această dimineață ca pe o tentativă de atac terorist, și încearcă să determine motivația atacatorului, un tânăr de 18 ani, cu cetățenie austriacă. Acesta a fost ucis de polițiști, după ce a deschis focul.

UPDATE ora 15:30: Suspectul, care a fost împușcat de polițiști în apropierea consulatului israelian, a murit din cauza rănilor. El a fost cel care a tras primul foc de armă spre polițiști. Poliția a comunicat că suspectul este un tânăr de 18 ani, cetățean austriac.

UPDATE ora 13.35: Ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann, a declarat că suspectul a murit din cauza rănilor provocate de împușcătură. Identitatea bărbatului nu a fost încă determinată, dar, potrivit ministrului, el a fost primul care a tras focuri de armă, în direcția polițiștilor: “A tras direct în ofițerii de poliție, iar aceștia au ripostat”, a declarat Herrmann.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că cinci ofițeri au fost implicați în schimbul de focuri și că bărbatul a folosit o armă cu țeavă lungă.

Ministerul de Externe al Israelului a anunțat că Consulatul de la Munchen era închis în momentul atacului din zonă, din cauza unei comemorării organizată cu ocazia împlinirii a 52 de ani de la atentatele asupra olimpicilor israelieni de la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen. Nu este clar dacă există vreo legătură între eveniment și incidentul armat.

Știrea în forma inițială: Poliția din Munchen a transmis, pe rețeaua X, că desfășoară o amplă operațiune în zona strada Brienner – piața Karolinen, unde a trimis și un elicopter: “În piață, ofițerii au tras asupra unei persoane care părea să dețină o armă de foc și au rănit-o. O zonă largă în jurul operațiunii a fost închisă. Nu există indicii despre alte persoane suspecte care să aibă legătură cu această mobilizare”.

Instituția a comunicat că nu sunt alte persoane rănite și că suspectul primește îngrijiri medicale.

În zonă se află Consulatul General al Israelului și un muzeu despre epoca nazistă. Nu sunt informații că incidentul are legătură cu aceste două instituții. 

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday