Pe parcursul acestei săptămâni, prețul petrolului european a scăzut constant, până la 72,7 dolari/baril – cea mai mică valoare înregistrată de la sfârșitul lui iunie 2023 și până în prezent. Totuși, în ședința de astăzi, cotația este în creștere cu 0,36% (sau 26 de cenți).

Un analist senior al pieței, la Phillip Nova, a arătat că sentimentele pesimiste resimțite pe piețe par să se risipească, pe fondul informațiilor că grupul OPEC+ va întârzia o majorare a producției dincolo de luna octombrie. Informația a fost dezvăluită agenției Reuters, miercuri, de către patru persoane cu cunoștințe despre negocieri. Conform acestora, au fost luate în calcul cererea slabă din partea economiei chineze și tensiunile politice din Libia, care au provocat suspendarea, pentru o zi, a livrărilor către cele mai importante destinații. 

Institutul American de Petrol a arătat, miercuri, că rezervele de petrol ale SUA au scăzut cu 7,4 milioane de barili, săptămâna trecută.

Sursă: Reuters 

Grafic: Trading Economics

Foto: Solarseven | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday