Kuleba și-a prezentat demisia înainte de o așteptată remaniere majoră a cabinetului, și este cel mai recent membru de profil al cabinetului lui Zelenski care a ales să părăsească funcția.

În calitate de înalt diplomat al Ucrainei, Kuleba a fost o figură centrală a administrației președintelui Zelenski, în special în negocierile purtate cu UE și SUA pentru furnizarea de ajutor în războiul cu Rusia.

Parlamentul Ucrainei va lua în considerare demisia lui Kuleba “în curând”, în cadrul unei ședințele plenare, a transmis președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuc, pe Telegram.

Marți, liderul majorității în parlamentului ucrainean a transmis că vor fi așteptate schimbări majore în cabinet: “Așa cum am promis, se aștepta o <resetare majoră> a guvernului în această săptămână. Peste 50% din personalul Cabinetului de Miniștri va fi schimbat“. Potrivit presei ucrainene, mai mulți miniștrii vor fi demiși în cursul zilei de azi, iar noi numiri vor fi anunțate pe 5 septembrie.

Printre cei care au demisionat înainte de remaniere se numără și ministrul Industriilor Strategice Oleksandr Kamișin, care este responsabil de producția de arme, dar și miniștrii justiției, mediului și reintegrării.

Surse: CNN, Pravda.UA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday