Biletele pentru turneul de reuniune al Oasis pentru Regatul Unit  și Irlanda, care va avea loc anul viitor, au fost puse în vânzare sâmbătă dimineață, majoritatea la prețul de 150 de lire (178 de euro). Însă din cauza cererii uriașe, și după ce au fost nevoiți să aștepte ore întregi la cozi online, fanii s-au revoltat după ce au aflat că aceleași bilete au ajuns să coste și 350 de lire (460 de dolari).

Ministrul Culturii din UK, Lisa Nandy, a declarat că este “deprimant să vedem prețuri extrem de umflate” și a promis că guvernul va analiza transparența în ceea ce privește tarifele dinamice, care ajustează automat prețurile în timp real, în funcție de cerere.

Site-ul Ticketmaster, care a pus în vânzare bilete pentru concertele Oasis, susține că modelul dinamic de stabilire a prețurilor este legal. Compania a transmis că sistemul este conceput în așa fel încât să descurajeze revânzarea biletelor, prin stabilirea unor prețuri cât mai apropiate de valoarea pieței, având în vedere cererea foarte mare. 

Tariful dinamic este practicat și de companiile de ridesharing (precum Uber sau Bolt), de cele care vând bilete de avion sau fac rezervări hoteliere.

Comisia Europeană a transmis anul trecut că este conștientă de problema prețurilor dinamice aplicate de mai multe site-uri și că “monitorizează situația”.

Surse alternative: The Guardian, Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday