Alegerea celei mai bune cărni de pui atunci când mergi la magazin poate fi o sarcină destul de descurajantă, mai ales cu atât de multe opțiuni disponibile. Cu toate acestea, există câteva criterii esențiale pe care le poți urma pentru a te asigura că alegi carne de pui proaspătă, sănătoasă și de calitate superioară.

  1. Verifică prospețimea

Prospețimea este unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegi carne de pui. Asigură-te că verifici data de expirare și evită produsele care se apropie de această dată. De asemenea, ambalajul ar trebui să fie intact, fără rupturi sau semne de deteriorare.

  1. Culoarea cărnii

Culoarea cărnii de pui este un indicator clar al prospețimii sale. Carnea de pui proaspătă ar trebui să fie de un roz-pal uniform. Evită carnea care prezintă nuanțe gri sau galbene, deoarece acestea pot indica faptul că produsul este vechi sau nu a fost depozitat corespunzător.

  1. Textura cărnii

Textura cărnii este, de asemenea, un aspect important de luat în considerare. Carnea de pui proaspătă ar trebui să fie fermă la atingere și să revină la forma inițială după ce o apeși ușor. Dacă simți carnea moale sau lipicioasă, acesta este un semn clar că nu este proaspătă.

  1. Mirosul

Mirosul este un alt indicator al prospețimii cărnii de pui. Carnea proaspătă ar trebui să aibă un miros neutru sau slab. Dacă simți un miros neplăcut sau acru, este cel mai bine să eviți acel produs, deoarece poate fi alterat.

  1. Eticheta produsului

Citește cu atenție eticheta produsului. Alege carne de pui care nu conține aditivi, conservanți sau alte ingrediente artificiale. Alege carne de pui de la producătorii în care ai încredere, care comunică transparent și despre care știi cât mai multe lucruri concrete. Dacă vrei să vezi live din fermele Familia Safir, de exemplu, poți accesa acest link: https://www.safir.ro/live

  1. Originea și brandul

Alege carne de pui de la branduri de încredere și, dacă este posibil, optează pentru carne de la producători locali. Carnea de pui de la fermele locale, de la antreprenorii români este adesea mai proaspătă și mai bine controlată în ceea ce privește calitatea.

  1. Tipul de carne

În funcție de rețetele pe care le ai în minte, alege tipul de carne de pui potrivit. Puiul întreg este ideal pentru preparatele la cuptor, în timp ce pieptul de pui este perfect pentru grătar sau salate. Pulpele și aripioarele sunt excelente pentru prăjit sau grătar.

  1. Păstrarea corectă

După ce ai achiziționat carnea de pui, asigură-te că o păstrezi corect pentru a-i menține prospețimea. Păstreaz-o în frigider dacă intenționezi să o gătești în câteva zile sau congeleaz-o dacă vrei să o păstrezi pentru mai mult timp.

Despre afacerea Familia Safir

Familia Safir este o afacere de familie cu tradiție antreprenorială construită în jurul binelui din 1945. Dorința de a face lucruri bune și performanță pe piața alimentară fac parte din ADN-ul Safir și se transmit de 7 decenii, 4 generații, din tată în fiu și, cu aceeași responsabilitate, mai departe către cei 800 de oameni care fac parte din echipa grupului de firme Safir.

Grupul de firme Safir include 4 companii. Compania Safir are 8 ferme care au în total 99 de hale de creștere a puilor. Grupul are propriile unități de prelucrare a cărnii provenite din ferme: abator, fabrică de preparate din carne de pui și semipreparate de tip craft care folosește condimente 100% naturale, propria producție de furaje, concentrate, cereale extrudate și full fat soia, o fabrică de făină proteică, precum și parc auto propriu, pentru distribuție rapidă în țară.

Live din fermele Familia Safir aici: https://www.safir.ro/live 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday