Taifunul Shanshan a lovit, joi, sud-vestul Japoniei. Vântul puternic și ploile abundente au provocat pene de curent și au dus la suspendarea serviciilor de transport și a activității firmelor și fabricilor, ca măsuri de prevenție. Toyota a oprit producția la toate uzinele din țară, iar Honda, Nissan și producătorii de cipuri Tokyo Electron și Renesas la unele dintre ele.

Potrivit autorităților, peste 5,2 milioane de persoane au fost informate că trebuie să evacueze zona, în așteptarea “uneia dintre cele mai puternice furtuni care a lovit vreodată regiunea”. Cel puțin trei persoane au murit și 45 sunt rănite. 

Conform datelor oferite de agenția de meteorologie, viteza vântului la rafală este de 180 de kilometri pe oră, iar taifunul se deplasează cu 15 kilometri pe oră către nord. Este de așteptat ca, în preajma weekendului, acesta să lovească zonele din centrul și estul Japoniei, inclusiv capitala Tokyo.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday