Update: Poliția a închis căutările în zona în care blocul de gheață s-a prăbușit, explicând că rapoartele conform cărora două persoane au dispărut sunt greșite. Inițial, autoritățile au fost informate că grupul care vizita ghețarul era format din 25 de turiști, însă ulterior informația a fost corectată, în realitate fiind 23 de turiști.

Știrea inițială: Un grup de 25 de turiști se afla într-un tur ghidat al ghețarului Breiðamerkurjökull din sudul țării, când un bloc de gheață s-a prăbușit în interiorul unei peșteri. Unul dintre turiști a fost declarat mort la fața locului, iar alți doi au fost dați dispăruți.

Un alt turist, grav rănit, a fost transportat cu elicopterul la spital, iar starea acestuia este stabilă. Aproximativ 200 de persoane sunt implicate în operațiunea de căutare-salvare, care au fost întrerupte pe timpul nopții și au fost reluate în această dimineață: “Condițiile în care se desfășoară misiunea sunt dificile”, au informat autoritățile.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday