În urmă cu un deceniu, înainte ca Trump să candideze pentru prima dată pentru funcția de președinte al SUA din partea Partidului Republican, terenurile sale de golf și stațiunile reprezentau mai mult o povară financiară pentru Trump Organization, care își asigura câștigurile în principal din imobiliare, conform Reuters, care a analizat documentele din instanță. Documentele conțin evidența fiscală a afacerilor, dar și alte dezvăluiri financiare.

Reuters a consultat zeci de asociați de afaceri, experți în imobiliare și industrie de agrement, precum și persoane familiarizate cu proprietățile lui Trump, pentru a afla situația afacerilor lui Trump din acest sector, de dinainte ca acesta să intre în politică. 

În prezent însă, afacerea cu terenuri de golf și stațiuni este principala sursă de venit a Trump Organization, reprezentând cea mai mare parte (adică aproximativ patru cincimi) din cei aproximativ 80 de milioane de dolari, după cheltuielile operaționale, pe care îi va obține anul acesta. Veniturile anuale ale grupului depășesc 600 de milioane de dolari, conform estimărilor Reuters. 

Mar-a-Lago Club din Palm Beach, unde fostul președinte locuiește și organizează evenimente la care participă anumiți politicieni și alte persoane influente, va genera aproximativ 24 de milioane de dolari în numerar până la finalul anului. 

De asemenea, trei proprietăți din apropiere, axate pe golf, au de asemenea venituri în creștere, se arată în analiză. Spre exemplu, una dintre acestea este Trump National Doral, un vast centru de golf din Miami, ipotecat, care va genera, după estimările făcute de Reuters, aproximativ 10,5 milioane de dolari în numerar, în timp ce alte cluburi mai mici vor aduce aproximativ 8,4 milioane de dolari și, respectiv, 10,4 milioane de dolari.

Creșterea fluxului de numerar legat de golf subliniază popularitatea lui Trump în rândul unui nucleu de americani înstăriți, în special în zonele populare pentru mișcarea Make America Great Again, cum ar fi Florida. De altfel, pentru a consolida importanța tot mai mare a Floridei și a susținătorilor săi din acest stat, Trump Organization a solicitat aprobarea orașului Doral (lângă Miami) pentru a construi aproape 1.500 de clădiri rezidențiale în zona terenului său de golf de acolo.

Bunăstarea afacerii cu terenuri de golf a lui Trump reprezintă sursa vitală de venituri pentru Trump Organization, în contextul în care Trump se confruntă cu mai multe acuzații și există o posibilitate ca acesta să nu câștige alegerile din noiembrie. În cazul în care este găsit vinovat, riscă să plătească peste 530 de milioane de dolari, în condițiile în care fostul președinte american a declarat în martie că deține în numerar aproape cinci sute de milioane de dolari.

Fiul său, Eric Trump, care conduce afacerea familiei, și alți doi directori ai Trump Organization, precum și reprezentanți ai campaniei lui Trump, fie nu au vrut să recunoască că se confruntă cu dificultăți financiare, fie nu au răspuns solicitărilor Reuters. ”Trump Organization este mai puternică decât a fost vreodată […] Avem cele mai bune active din lume și sunt incredibil de mândru nu doar de tot ce a realizat compania, ci și de tot ce a realizat tatăl meu în lumea politică”, a spus Eric Trump.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday