Alexandru Rafila a anunțat, după o întâlnire cu Marcel Ciolacu, că a contactat Societatea Europeană de Anestezie și Terapie Intensivă, dar și Societatea Mondială de Anestezie și Terapie Intensivă, pentru a realiza “un audit profesional medical, independent, cu privire la ce s-a întâmplat la Sf. Pantelimon”, unde procurorii investighează decesele suspecte ale unor pacienți. Acest lucru este cel care mă preocupă. Eu nu am o problemă, nu este vorba despre demisia mea. Eu când plec de la minister vreau să las lucrurile în ordine, din punct de vedere al tuturor argumentelor necesare pentru ca oamenii să aibă încredere în sistemul de sănătate din România”, a mai spus Rafila.

Ministrul a confirmat că șefa secției ATI de la spitalul Sf. Pantelimon și-a dat demisia luni după-amiază, dar a precizat că a fost găsit deja un înlocuitor în interiorul spitalului.

Alexandru Rafila (PSD) a mers luni la Palatul Victoria, unde i-a prezentat lui Marcel Ciolacu raportul Corpului de control al Ministerului Sănătății, din aprilie, privind decesele suspecte de la spitalul “Sf. Pantelimon”, conform G4Media.ro. Raportul respectiv arăta în primăvară că “sesizările formulate de către angajații spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unității și persoanele în cauză”. Săptămâna trecută, șeful Corpului de control a demisionat. Acesta fusese delegat interimar pe funcție, iar ministrul Rafila a argumentat că s-a luat decizia delegării deoarece postul a fost scos la concurs de patru ori anterior, fără a fi ocupat. De altfel, tot săptămâna trecută, Rafila declara că nu crede că are motive să demisioneze și că, până la acel moment, premierul Marcel Ciolacu nu i-a sugerat să demisioneze, dar a și recunoscut că nu este o eventualitate pe care poate să o excludă.

Reamintim, pe 7 august, doi medici de la spitalul “Sf. Pantelimon” din București au fost reținuți sub acuzația că au scăzut, voit, dozele de substanțe esențiale primite de un pacient internat în stare gravă, la ATI, cu scopul de a-i suprima viața.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday