Centrala Zahrani, situată în sudul Libanului, era ultima funcțională, dar s-a oprit după “epuizarea tuturor măsurilor de precauție posibile pentru a prelungi producția de energie”. Mai exact, centrala a rămas fără combustibil, ceea ce a dus la oprirea curentului la nivel național, inclusiv pe Aeroportul Internațional Rafik Hariri, în portul Beirut, în închisori, centre de tratare a apelor reziduale și stații de pompare a apei potabile.

Potrivit Electricity of Lebanon,unitățile de producție de la centrala Zahrani care au fost scoase cu forța din funcțiune, vor fi repornite în funcție de stocul de care va dispune centrala după asigurarea combustibilului, pentru a restabili treptat furnizarea de energie electrică la nivelurile anterioare”, însă nu a fost oferit un termen limită. Centrala funcționează pe gaze naturale și pe păcură.

În ultimii doi ani, frecvența întreruperilor de energie electrică în Liban a crescut semnificativ din cauza dificultăților financiare ale guvernului, care a fost incapabil să finanțeze importul de combustibil. Producția de energie electrică a Libanului a variat anterior între 1.600 și 2.000 de megawați zilnic, însă penuria de combustibil din ultimii ani a redus treptat producția la cei doar 450 de MW furnizați de Zahrani.

Sursa: Andalou

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday