Rețeaua socială X anunță că își întrerupe “cu efect imediat” operațiunile în Brazilia, dar că serviciile sale vor putea să fie folosite, în continuare, de către populație. Într-o serie de postări, Elon Musk și platforma îl acuză pe judecătorul Alexandre de Moraes, de la Curtea Supremă, de acțiuni de cenzură și intimidare. 

În urmă cu câteva luni, judecătorul a cerut rețelei să închidă anumite conturi investigate pentru răspândirea de mesaje false și care incită la ură, în perioada în care președinte era Jair Bolsonaro. Acum, X și Musk au publicat imagini cu un document despre care spune că este semnat de judecător, în care se arată că lui Rachel Nova Conceicao, reprezentantă a X, îi va fi aplicată o amendă zilnică de 3.600 de dolari și va fi arestată, dacă profilurile respective nu sunt blocate.

Curtea Supremă a răspuns că nu se va pronunța în privința autenticității documentului. 

După hotărârea de lunile trecute, Elon Musk a declarat că va reactiva conturile, fapt ce a dus la deschiderea unei alte anchete. Ulterior, reprezentanții platformei au transmis judecătorului că se vor conforma deciziei și că profilurile au rămas active pe platformă din cauza unor “erori operaționale”.

Într-o serie de postări pe X, Musk a scris, sâmbătă, că platforma nu va fi niciodată de acord cu cenzura și cererile de predare a informațiilor private și chiar l-a numit pe Moraes “o rușine totală pentru justiție”.

Sursă: Reuters

Foto: Olena Churilova | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday