Ibrahim Yumakli, ministrul turc al Pădurilor, a explicat că flăcările au fost provocate de trei persoane care se aflau la picnic în apropierea unei zone împădurite. Pentru că zona era una greu accesibilă, focul s-a extins și a pus în pericol zonele rezidențiale, însă pompierii au, acum, situația sub control. Potrivit lui, pompierii acționează și în provinciile vestice Aydin și Manisa și în cele nordice Bolu și Karabuk.

Totuși, 16 case și 30 de sedii de firme au ars, a informat primarul orașului Izmir din regiunea cu același nume. De asemenea, Ministerul Sănătății a transmis că 78 de persoane au fost afectate, dar nu a detaliat dacă au suferit arsuri sau au inhalat fum.

Regiunile de coastă ale Turciei au fost, în ultimii ani, expuse riscului de incendii, pe fondul schimbările climatice care au făcut ca verile să fie mai călduroase și mai secetoase.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday