O structură a poliției britanice a informat că 1.024 de persoane au fost arestate și 575 au fost inculpate în Regatul Unit, pentru infracțiuni comise în timpul revoltelor din ultimele două săptămâni. Au fost arestați inclusiv un băiat de 11 ani din Belfast, capitala Irlandei de Nord, și o fată de 13 ani. Autoritățile au transmis că, pe măsură ce au intensificat acțiunile de a-i identifica pe cei implicați, tulburările din stradă s-au redus.

Violențele au izbucnit mai întâi în câteva orașe din Anglia și s-au extins în toată țara, pe fondul unei dezinformări care s-a răspândit rapid în mediul online. Atacul din 29 iulie asupra celor trei fetițe a fost atribuit eronat unui imigrant de religie islamică. În realitate, atacatorul este un tânăr de 17 ani născut în Cardiff din părinți ruandezi.

Ultimul eveniment de amploare de acest fel a avut loc în 2011, când un bărbat de culoare a fost împușcat mortal. Ulterior, timp de mai multe zile, cetățenii au ieșit în stradă și au manifestat un comportament violent, iar patru mii de persoane au fost arestate.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday