Incidentul s-a produs luni dimineața, puțin înainte de ora 2.00, iar oaspeții hotelului au fost treziți de o bubuitură puternică. Elicopterul, un aparat de mici dimensiuni, cu patru locuri, s-a rupt, bucăți din palele rotorului au ajuns în piscina, iar un incendiu s-a declanșat în partea de sus a clădirii.

Totuși, poliția din Cairns a declarat că nu au fost răniți la sol, iar cei circa 400 de clienți ai hotelului au fost evacuați din rațiuni de precauție. Pilotul, care era singur în elicopter a fost declarat decedat la fața locului, dar poliția încă nu l-a identificat.

Totuși incidentul este unul neobișnuit, pentru că zona din jurul hotelului este interzisă pentru zborurile la joasă altitudine și nu este clar ce căuta elicopterul respectiv acolo. Există suspiciunea că elicopterul fusese furat, iar pilotul nu avea licență de zbor.

Fatal aviation incident, Cairns City

Cairns este un popular resort turistic de pe coasta de nord-est a Australiei și o poartă pentru croazierele către Marea Barieră de Corali.

Sursa: Comunicatul poliției

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday