Echipa Belgiei s-a retras din cursă, deoarece nu au înlocuitor pentru Claire Michel, care se află în spital de miercuri, infectată cu bacteria E.coli. De asemenea, sportivul Adrien Briffod a avut o infecție gastrointestinală, deși nu a fost confirmat dacă infecția are legătură cu calitatea apei din Sena. De altfel, nicio altă echipă nu a raportat astfel de probleme. 

Comitetul Olimpic Belgian a declarat că decizia de a nu participa a fost luată “în urma consultării cu sportivii”. De asemenea, acesta a criticat modul de organizare a Jocurilor Olimpice: “COIB și Belgian Triatlon speră că lecțiile vor fi învățate pentru viitoarele competiții de triatlon”.

Din cauza ploilor din ultima săptămână, calitatea apei din Sena s-a degradat, dar purtătoarea de cuvânt a Jocurilor Olimpice de la Paris, Anne Descamps, a declarat că se așteaptă la o îmbunătățire a rezultatelor, de luni. Organizatorii pot muta cursa programată pentru marți, dacă nivelurile de E.coli sunt prea mari. 

Sursă: The Telegraph

Foto: Kovalenkov Petr | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday