Berkshire a vândut aproximativ 390 de milioane de acțiuni Apple în al doilea trimestru, pe lângă cele 115 milioane de acțiuni vândute din ianuarie până în martie, timp în care prețul acțiunilor Apple a crescut cu +23%. Deținea în continuare aproximativ 400 de milioane de acțiuni, în valoare de 84,2 miliarde de dolari, la 30 iunie.

Profitul din al doilea trimestru de la zecile de afaceri ale Berkshire a crescut cu 15%, la 11,6 miliarde de dolari, de la 10 miliarde de dolari, cu un an mai devreme. Prin vânzările de acțiuni de la mai multe companii, inclusiv de la Apple, deținerea de numerar a conglomeratului lui Buffett a crescut la un nivel record de 277 de miliarde de dolari, în creștere cu 88 de miliarde de dolari față de trimestrul precedent, explică Financial Times.

Ani de zile, Buffett și partenerul său de investiții, regretatul Charlie Munger, au manifestat reticență față de investițiile în companiile de tehnologie, după ce compania a avut rezultate slabe când a investit în IBM în 2011. Dar lucrurile s-a schimbat în 2016, când Buffett decis să investească în Apple. Berkshire a cheltuit aproximativ 40 de miliarde de dolari cumpărând atunci acțiuni. Între timp, acțiunile Apple au oferit o rentabilitate totală de aproape 800% de la prima investiție a miliardarului american.

Surse: FT, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday