Este vorba despre Khalid Sheikh Mohammed – creierul operațiunii – și Walid bin Attash și Mustafa al-Hawsawi. Cei trei sunt așteptați să pledeze în fața comisiei militare de la Guantanamo Bay, săptămâna viitoare.

Comisia 9/11 a SUA a concluzionat că Mohammed a fost cel care i-a prezentat liderului Al-Qaida, Osama bin Laden, ideea unui astfel de atac asupra SUA. 

Cei trei se află în custodia autorităților americane încă din 2003 și au fost deținuți la baza navală americană din Guantanamo Bay, Cuba, timp de ani de zile, fără a fi judecați. Procurorii au declarat că cei trei bărbați au decis să pledeze vinovați, pentru a primi pedeapsa cu închisoare pe viață, în locul pedepsei cu moartea.

Atacul de pe 11 septembrie 2001 s-a soldat cu  2.977 de morți, după ce două avioane au intrat în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, în timp ce altul a lovit sediul Pentagonului din Washington, iar un al patrulea s-a prăbușit pe câmp din statul Pennsylvania.

Surse: Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday