Ministerul Apărării Naționale (MApN) transmite că în ultimele zile au continuat căutările fragmentelor de drone, folosite de ruși pentru atacarea localităților ucrainene de pe malul Dunării, care ar fi putut să cadă pe teritoriul țării noastre. 

Conform MApN au fost cercetate toate zonele în care a fost semnalată posibilitatea căderii unor fragmente de drone, fiind identificate, până la acest moment, elemente în proximitatea localităților Plauru și Periprava, județul Tulcea. Ministerul nu precizează când au fost găsite cele din Periprava. De asemenea, astăzi, au fost depistate elemente de dronă și în zona localității Ceatalchio. MApN precizează că “toate locațiile identificate drept zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate persoane sau elemente de infrastructură”.

Au mai fost efectuate investigații și în alte localități, precum Niculițel și Chilia, unde au fost semnalate posibile căderi ale fragmentelor de dronă, dar MApN precizează că “cercetările nu au confirmat prezența acestora”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday