Informația a fost transmisă de Parchetul Federal belgian, care a arătat că arestările au fost făcute în urma a 14 percheziții, efectuate la cererea unui judecător antiterorist, în mai multe locuri din țară, mai exact în Anvers, Seraing, Saint-Josse-ten-Noode, Menen, Bourg-Léopold, Liège, Kortrijk, Gent și Zonhoven. 

Un purtător de cuvânt al parchetului a declarat că “în acest stadiu nu avem detalii despre locațiile sau ținta vizată, dar ceea ce s-a găsit sugerează că indivizii pregăteau un atac”. Acesta a adăugat că, momentan, nu există nicio dovadă că atacul ar fi avut vreo legătură cu Jocurile Olimpice de la Paris, care vor începe vineri. 

Presa belgiană indică faptul că persoanele arestate sunt suspectate de participarea la activitățile unei grupări teroriste, finanțarea terorismului și pregătirea unui atac terorist.

Nivelul de amenințare teroristă din Belgia a crescut la 3 (sever) pe o scară de 4, după un atac din 16 octombrie 2023, în cadrul căruia au fost uciși doi cetățeni suedezi.

Surse: BFMTV, Barrons

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday