Update, ora 19: Autoritățile au revizuit numărul celor decedați la șase, iar patru dintre cei răniți se află în stare critică, a declarat un oficial al guvernului pentru Reuters. Potrivit informațiilor preliminare, printre cei uciși se afla și mama atacatorului, internată la centru de peste zece ani, dar și un angajat.

Premierul a condamnat crima, susținând că “este cu adevărat un act monstruos de ucidere a unui grup de oameni, a mamei și a altor persoane în vârstă care se aflau acolo”.

Știrea inițială: Incidentul s-a produs în orașul Daruvar, la est de capitala Zagreb. Suspectul a reușit să fugă de la fața locului, dar a fost prins într-o cafenea din apropiere. Prim-ministrul Andrej Plenkovic a declarat că țara este “îngrozită” de cele întâmplate și le-a transmis condoleanțe familiilor celor decedați.

Poliția a transmis că primul apel la numărul de urgență l-a primit în jurul orei 10. Un post regional de televiziune, N1, a informat că atacatorul are 51 de ani, a luptat în războiul dintre 1991 și 1995 și că este ruda unuia dintre vârstnicii îngrijiți la cămin. 

Primarul orașului a declarat că la centru sunt îngrijite 20 de persoane, dar și că motivul din spatele atacului nu a fost stabilit. 

Surse: AP News, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday