Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a raportat un profit de 360 de milioane de euro în al doilea trimestru al anului, cu 46% mai mic decât cel din aceeași perioadă din 2023, deși numărul de pasageri a crescut (+10%), la 55,5 milioane de persoane.

Ryanair a declarat că prețul mediu al unui bilet de avion a scăzut de la 49 de euro la 42 de euro, însă veniturile companiei au scăzut cu doar 1%, la 363 de miliarde de euro, pe fondul creșterii numărului de pasageri. Ryanair a transmis că, deși se așteaptă la o cerere puternică în această vară și la o creștere de 8% a numărului total de pasageri,prețurile rămân mai mici decât ne așteptam” “Ne așteptăm acum ca tarifele din al doilea trimestru [din iulie până în septembrie] să fie semnificativ mai mici decât vara trecută. Cu toate acestea, rezultatul final al primei jumătăți a anului depind în totalitate de rezervările și randamentele din august și septembrie”.

După publicarea rezultatelor, acțiunile Ryanair au scăzut ceea ce a provocat o reacție în lanț asupra altor companii aeriene, ale căror acțiuni au scăzut, de asemenea –  EasyJet (-7,5%), Wizz Air (-6,3%), iar IAG, proprietarul British Airways și Iberia (-3,3%).

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday