Orașul-potrt Novorossisk, din sudul Rusiei, aflat la Marea Neagră, a intrat de duminică sub stare de urgență, deoarece incendiile forestiere s-au extins rapid pe o suprafață de 22 de hectare.

Orașul este popular printre turiștii ruși în lunile de vară. Autoritățile locale au mai transmis că au pregătit autocare pentru a evacua aproximativ 200 de persoane din zonele de risc. 130 de copii au fost deja evacuați din centrele de recreere.

Imaginile publicate de primarul orașului arătă cum pompierii se luptă cu flăcări care au cuprins întinderi vaste de vegetație. La fața locului acționează și elicoptere, care sting incendiile de pe terenul muntos.

În ultimele săptămâni, căldura intensă, vântul puternice și seceta au alimentat focare în toată Rusia, de la regiunea siberiană Tuva până la Republica Sakha, din Orientul Îndepărtat. La Krasnodar, aproximativ 500 de persoane au fost evacuate din cauza riscului extinderii la locuințe a unui incendiu de vegetației.

Surse: Tass, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday