Ministerul român al Apărării a informat, într-un comunicat de presă, că sâmbătă dimineață, două aeronave F-16 de la Baza 86 Aeriană Borcea au fost ridicate pentru monitorizarea spațiului aerian, pe fondul unui atac cu drone al Armatei Ruse, asupra unor ținte ucrainene din apropierea graniței cu România. Ministerul precizează că aeronavele s-au întors la bază în jurul orei 9.

Totodată, în această dimineață, localnicii din localitățile de lângă granița cu Ucraina au fost avertizați, prin Ro-Alert, cu privire la posibilitatea ca obiecte să cadă în spațiul aerian al României. MApN a informat, acum, că până după-amiază, nu a fost găsit nimic suspect în teren, dar căutările continuă.

Lunile trecute, autoritățile au mai emis avertizări prin Ro-Alert, pentru cetățenii din zonele de lângă frontiera cu Ucraina, însă este prima dată când MApN anunță că au fost ridicate de la sol aeronave, cu scopul monitorizării spațiului aerian.

*foto cu caracter ilustrativ

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday