La operațiunea comună împotriva traficului de persoane, numită Global Chain, au participat forțele de poliție din 39 de țări din întreaga lume (Albania, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Columbia, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Kosovo, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Nigeria, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Thailanda, Ucraina, Marea Britanie și Vietnam). Aceasta a fost coordonată de Austria, cu ajutorul României, Europol, Interpol și Frontex, între 3 și 9 iunie, iar scopul a fost de elimina rețelele de trafic de persoane.
Statele implicate s-au concentrat pe cazuri de exploatare sexuală, criminalitate și cerșetorie. Bilanțul final a arătat că 219 persoane au fost arestate și 1.374 de victime au fost identificate, dintre care 153 de copii.
Zonele pe care s-a concentrat acțiunea au fost UE, America Latină, Asia, Africa, precum și țările care fac parte din Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).
Europol a transmis că printre obiectivele principale ale operațiunii s-a numărat identificarea și perturbarea celor mai periculoase rețele criminale active în UE, implicate în traficul de persoane. Un accent deosebit a fost descoperirea cazurilor în care copii s-au numărat printre victime.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.