Liderii Uniunii Europene se vor întâlni săptămâna aceasta la Bruxelles, pentru un summit de două zile, timp în care vor discuta despre necesitatea unei concentrări mai mari asupra producției de tehnologii ecologice în Europa, potrivit unui proiect de declarație văzut de jurnaliștii Reuters. 

În draft, se arată că UE va crea “un mediu mai favorabil pentru creșterea capacității de producție a Europei pentru tehnologii și produse cu zero emisii”, atât pentru îndeplinirea angajamentelor de mediu, cât și pentru menținerea competitivității în aceste domenii. 

Totuși, nu se specifică dacă Bruxelles-ul urmărește consolidarea politicilor climatice, în următorii cinci ani, sau să investească mai mult pentru adaptarea tehnologiilor la inundații, valuri de căldură și alte efecte ale schimbărilor climatice. Nu a fost descrisă nici sarcina Comisiei de a anunța obiectivul obligatoriu de a reduce emisiile până în 2024. 

Lunile de proteste ale agricultorilor și fermierilor în Europa au sporit reticența factorilor de decizie din UE în ceea ce privește adoptarea de noi norme care să încurajeze practici mai ecologice. În document se specifică doar că “Uniunea Europeană va promova un sector agricol competitiv, durabil și rezilient, care continuă să asigure securitatea alimentară și să susțină comunitățile rurale”.

Sursă: Reuters

Foto: Andreas Weber | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday