Spania era deja calificată în optimile competiției, de pe primul loc, înaintea ultimului meci din grupă. Din acest motiv, spaniolii au început meciul cu Albania cu o echipă schimbată complet, din care au lipsit jucătorii importanți. Totuși, Spania a deschis scorul prin Ferran Torres, în minutul 13, rezultat care s-a menținut până la finalul partidei.

În celălalt meci din grupa B s-au întâlnit Italia și Croația. Italienii aveau nevoie de un egal pentru a se califica, în timp ce croații erau obligați să câștige. Ambele echipe și-au creat ocazii de a înscrie, însă până la pauză nu s-a marcat. După ieșirea de la cabine, Croația a primit un penalty pentru henț, în minutul 54, însă Luka Modric a ratat de la punctul cu var. Totuși, în minutul următor, același Modric a înscris și și-a adus echipa în avantaj. Italia a presat după primirea golului și a avut mai multe ocazii de a înscrie. Italienii au reușit să egaleze dramatic, în al optulea minut al prelungirilor, prin Mattia Zaccagni.

În urma acestor rezultate, Spania merge în faza optimilor cu maximum de puncte, în timp ce italienii, cu patru puncte, ocupă locul al doilea. Croația, care încheie faza grupelor cu doar două puncte, este aproape eliminată de la acest turneu final.

Sursă foto: Captură Flashscore

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday