În urma testelor, maimuțele și-au recăpătat vederea, însă pentru moment capacitatea lor de a zări lucruri este slăbită. Miliardarul susține, totuși, că, în timp, vederea maimuțelor ar putea deveni mai bună decât cea a oamenilor: “Implantul Blindsight funcționează deja pe maimuțe. Deși vederea lor va fi slabă la început, asemănătoare cu grafica de la consolele timpurii Nintendo, în cele din urmă ar putea chiar depăși vederea umană normală“, a transmis acesta pe rețelele de socializare. 

Având în vedere experimentele anterioare pe care Neuralink le-a făcut pe maimuțe și alte animale, în urma cărora un număr mare dintre acestea au murit, Elon Musk a adăugat că în timpul acestor noi teste “nicio maimuță nu a murit, nici nu a fost grav rănită de un dispozitiv Neuralink”.

În februarie, Reuters a dezvăluit că inspectorii Autorității americane de Reglementare a Medicamentelor (FDA) au identificat nereguli legate de aparatele folosite în experimentele făcute de Neuralink pe animale, în baza cărora autoritatea americană a emis autorizația pentru implantul pe pacienți umani, în mai anul trecut.

Cipul cerebral Blindisght vine după o altă invenție a companiei, care i-a permis primului său pacient uman, care suferă de paralizie, să controleze cursorul unui mouse doar cu ajutorul minții și, recent, chiar să joace șah online.

Sursă: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday