“Ambasada monitorizează rapoartele conform cărora extremiștii au planuri iminente de a viza adunări mari la Moscova, printre care sunt incluse și concerte, iar cetățenii americani sunt sfătuiți să evite adunările mari în următoarele 48 de ore”, a transmis ambasada SUA din Rusia pe site-ul său.

Instituția nu a oferit alte detalii, însă, anterior, a mai cerut cetățenilor săi să părăsească Rusia. De altfel, anunțul de acum a fost emis la o zi după ce Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a informat că a dejucat un atac asupra unei sinagogi din Moscova, organizat de o celulă a grupării ISIS. “Atunci când au fost abordați, militanții au opus rezistență autorităților rusești și au fost neutralizați. Arme de foc, muniție, precum și componente pentru fabricarea unor bombe artizanale au fost găsite și confiscate”, a precizat FSB.  Totuși, Reuters notează că nu este clar dacă cele două anunțuri au vreo legătură.

Avertismentul SUA a fost emis cu doar câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale. De asemenea, Ministerul român de Externe a sfătuit cetățenii români aflați în Rusia să nu participe ca observatori la alegerile de săptămâna viitoare. 

Sursă: Reuters

Foto: Mikhail Leonov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday