Grupul va fi format din experți din diverse departamente din cadrul Meta, precum inginerie, cercetare, moderare de conținut sau juridic. Obiectivul va fi de a combate dezinformarea provocată de folosirea abuzivă a inteligenței artificiale, capabilă să creeze rapid texte, imagini și videoclipuri. Evoluția rapidă a dat naștere la probleme legate de posibila folosire abuzivă în alegeri.
“Pe măsură ce se apropie alegerile, vom pune în funcțiune un Centru de operațiuni electorale pentru a identifica potențialele amenințări și pentru a pune în aplicare măsuri de prevenire la timp”, a declarat Marco Pancini, șeful departamentului pentru afaceri europene de la Meta, într-o postare pe blog.
Compania vrea să colaboreze și cu organizații de fact-checking din Uniunea Europeană, cu trei noi parteneri în Bulgaria, Franța și Slovacia. În prezent, Meta colaborează cu 26 de organizații independente din această sferă.
Meta, împreună cu Microsoft, OpenAI și alte 17 companii din domeniul tehnologiei, au convenit recent să lucreze împreună pentru a preveni dezinformarea generată de AI să influențeze alegerile la nivel internațional.
Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în perioada 6 – 9 iunie, fiecare țară membră alegăndu-și o zi. În total, vor fi aleși 720 în legislativ.
Sursă: Reuters
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.